maanantai 14. elokuuta 2017

Ihanimmat sisustuskaupat: Sarustiikka Joensuussa

Minulla on muutamia suosikkisisustuskauppoja, joihin palaan kerta toisensa jälkeen yhä uudestaan. Yksi näistä on Joensuun Taitokorttelin Tiilitalossa sijaitseva Sarustiikka, jossa pistäydyin viikko sitten. Tämä sisustuspuoti vei sydämeni seitsemisen vuotta sitten, ja se pursuaa vuodesta toiseen ihania sisustustavaroita ja -ideoita. Liikkeen omistajalla, Sari Hakkaraisella, on ollut loistava taito yhdistellä uutta ja vanhaa sekä romanttista ja rouheaa. Hallitsevina väreinä ovat valkoinen, harmaa, hopea, musta sekä puun eri sävyt. Eli aika lailla samat kuin meidänkin kotona. Tämä ei tietenkään helpota Sarustiikassa käyntiä, kun voisin ottaa sieltä melkein minkä esineen tahansa meidän kotiimme. Mieheni jaksaa ihmetellä, miten aina vain palaan samaan liikkeeseen (ja aina vain löydän sieltä ostettavaa...), mutta minkäs teet :).




Sarustiikan hurmaavuus perustuu ainakin minun kohdallani liikkeen ainutlaatuiseen valikoimaan ja esillepanoon. Liikkeessä on tarkoin harkittu kokonaisuus sekä tanskalaisia ja ranskalaisia sisustustuotteita että omistajan itse valmistamia ja tuunaamia sisustus- ja lahjatavaroita. Toisin sanoen paljon sellaista, mitä et mistään muualta löydä sekä roppakaupalla oivaltavia DIY-ideoita! Esillepanossa on otettu kauden teema huomioon, ja varsinkin joulun alla käynti Sarustiikassa on minun kaltaiselle jouluintoilijalle ollut ehdoton must. Liikkeen muutto vuosi sitten Tiilitalon yläkerrasta alakertaan entisen sepän pajan tiloihin on luonut puodille uskomattomat puitteet.



Tällä käynnillä jäin erityisesti ihastelemaan naruamppeleihin laitettuja lasipulloja ja -tölkkejä, joissa oli joko led-kynttilöitä tai ikikukkia. Ja talveksihan voisi Karhulan lasitölkkiin laittaa vaikka havuja tai led-valosarjan - tai miksei molemmat!


Meillä on tällä hetkellä terassilla naruamppelissa roikkumassa Pentikin kirkas lasimalja, jossa on valkoisia Weisten koristekiviä ja Ikean led-kynttilä. Oli siis hauskaa löytää Sarustiikasta samantyyppisiä ideoita :).


Ihastelin tälläkin käyntikerralla kauniita kenkälusikoita. Miten niin arkisesta esineestä on saatu niin kaunis! Olen myös heikkona kauniisiin kosmetiikkapusseihin. Teki tiukkaa jättää kenkälusikoiden takana oleva Molly Marais'n pussukka hankkimatta...


Käydessäni Sarustiikassa varmistui todeksi myös Karjalaisessa ollut uutinen: liike vaihtaa omistajaa syksyllä... Liikeidean pitäisi Karjalaisen mukaan säilyä samankaltaisena. Onneksi sain käydä vielä kerran Sarustiikassa Hakkaraisen siellä emännöidessä, ja esittää hänelle lämpimät kiitokset liikkeessä vietetyistä ihanista tuokioista kuluneina vuosina. Kiitos Sari!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

DIY: Rustiikki kirjahylly lastenhuoneeseen

Ihanan helteisiä kesäpäiviä on jo roppakaupalla takanapäin. Meidän perheessä on otettu kaikki kesälomasta irti - on reissattu ystävien luo e...