perjantai 1. syyskuuta 2017

Loviisan Wanhat Talot 2017 osa 1

Vanhoja puutaloja, persoonallisia sisustuksia, pihakirppislöytöjä... Niistä on Loviisan Wanhat Talot tehty :)! Kävimme viime viikonloppuna kahden ystäväni kanssa Loviisan ihanassa puutalotapahtumassa. Yksistään kaupungin keskustassa oli mahdollista tutustua 39:ään eri kohteeseen, joista valtaosa oli yksityiskoteja. Tutustuin kotoa käsin tapahtuman nettisivuihin, joissa oli lyhyt esittely ja pari kuvaa jokaisesta kohteesta. Nettisivut auttoivatkin oleellisesti kiinnostavimpien vierailukohteiden valinnassa. Paikan päälle saavuttuamme jätimme auton maksuttomalle raviradan parkkipaikalle, ostimme taloihin sisäänpääsyn oikeuttavat rannekkeet, ja lähdimme tapahtumakarttojen ja kameroiden kera taloja kiertelemään. Ja kylläpä niitä kuvia kertyikin! Tässä ensimmäisessä LWT-postauksessa esittelen kaksi suosikkikohdettani, ja hieman myöhemmin postailen kahdesta muusta suosikistani sekä tekemistäni kirppislöydöistä :).


Yksi ehdottomista suosikeistani oli talo numero 12, Villa Linnea. Tämä yli satavuotias talokaunotar pursusi DIY-ideoita ja sisustuksellisia yksityiskohtia, joissa vanhat tavarat olivat saaneet uuden käyttötarkoituksen. Eteiseen oli koottu näppärä kenkähylly vanhoista puulaatikoista. Tällaiselle olisi käyttöä meidänkin kotona! Ihastelin myös valokuvakehyksiksi laitettuja vanhoja ikkunanpokia.


Eteisen kattolamppu oli tuunattu lypsykoneen maitosiivilästä, hauska idea! Ihania olivat myös eteisen kaapin päälle nostetut vanhat matkalaukut...


Yläkerrassa vanhempien makuuhuoneessa oli käytetty vanhaa ovea sängynpäätynä. Siihen oli maltettu jättää paikoitellen vanhaa maalia, eikä ovea oltu joko rapsutettu kokonaan puunväriseksi tai maalattu valkoiseksi. Ja mitkä lautalattiat siellä olivat!


Yläkerran porrastasanteen seinään oli sommiteltu valokuvakollaasi perhekuvista. Vanha pyykkilautakin oli päässyt valokuvakehyksen rooliin.


Porrastasanteelta pääsimme lopuksi kurkistamaan vielä perheen lasten omaan maailmaan. Leikkihuone oli muusta talosta poiketen värikylläinen. Ja niin suloinen! Kukapa ei haluaisi viettää teehetkeä tämän pikkupöydän äärellä :). Teekutsujen lomassa voi myös temppuilla voimistelurenkailla tai kiipeillä seinällä. Tässä kodissa lapsilla on takuulla hauskaa!



Korttelin päässä Villa Linneasta sijaitsi yhdestoista talokohde, Lilla Ljuva. Vanha singerin ompelupöytä toivotti ulkokuistilla tulijat tervetulleiksi taloon.



Lilla Ljuvan sisustuksen väriskaala oli paljon Villa Linneaa tummempi. Dramatiikkaa ja kukkakuvioita löytyi niin huonekaluista kuin seinämateriaaleista. Minua viehätti erityisesti olohuoneen seinän voimakas kukkakuvio, johon musta korituoli, vanha kirjoituskone ja moderni valaisin sointuivat täydellisesti. Vaikka oman kotimme sisustus edustaakin aivan eri maailmaa, jokin Lilla Ljuvan taiteellisessa ja persoonallisessa tyylissä veti minua magneetin tavoin puoleensa.


Muita minulle mieluisia yksityiskohtia olivat metallitarjottimesta tuunattu "ilmoitustaulu", puunaulakon päälle sommitellut vanhat kirjat ja ruosteinen myrskylyhty sekä eteisen säilytyskomeron pitsikangastaustainen lasiruudullinen puuovi, jonka vetimenä toimi vanha teelusikka.




Siirtyessämme muutaman sadan metrin päähän Loviisan torille, iski armoton rankkasade. Piiskaavan sateen ja tuivertavan tuulen myötä päätimme ystävien kanssa jättää torin antiikkimarkkina-aarteet sikseen ja hajautua eri puolille Loviisaa, kukin eri kohteiden perässä. Itse lähdin sadetta pakoon paikalliseen kahvilaan, Runda Munkeniin Aleksanterinkatu 6:een. LWT-kartta, herkullinen mutakakku ja cappuccino hyppysissäni tein sotasuunnitelmaa seuraavista kohteista.


Totesin viisaimmaksi kiertää kahvilan läheiset pienet sisustusliikkeet ja takapihojen antiikkikojut ja patikoida sitten parin talokohteen kautta Suolatorin suuntaan. Talot sulkivat lauantaina ovensa viideltä, joten aikaa esimerkiksi keräilymessuille ei tällä kertaa jäänyt. Matka Suolatorille oli sekin idyllinen, kauniita vanhoja puutaloja tuntui olevan joka nurkalla.



Suolatorin tuntumasta löytyivätkin sitten ne kaksi muuta LWT-suosikkiani, numero 30 Villa Lilla Gula sekä numero 27 Vackerbacka. Näistä lisää sitten seuraavassa LWT-postauksessa, pysykäähän kuulolla :).


1 kommentti:

  1. P.s. Jatko-osa Loviisan Wanhat Talot 2017 -postaukselle löytyy täältä: https://parastaonjuurinyt.blogspot.fi/2017/09/loviisan-wanhat-talot-2017-osa-2.html

    VastaaPoista

DIY: Rustiikki kirjahylly lastenhuoneeseen

Ihanan helteisiä kesäpäiviä on jo roppakaupalla takanapäin. Meidän perheessä on otettu kaikki kesälomasta irti - on reissattu ystävien luo e...