torstai 7. syyskuuta 2017

Loviisan Wanhat Talot 2017 osa 2

Kerroin edellisessä postauksessani "Loviisan Wanhat Talot 2017 osa 1" kahdesta lempikohteestani tuossa tapahtumassa. Tässä tulee lupaamani jatko-osa, siirrytään siis Loviisan Suolatorin tuntumaan :). Torin liepeiltä löytyi monta ihanaa LWT-kohdetta... Suosikeiksini niistä nousivat Vackerbacka (nro 27) sekä Villa Lilla Gula (nro 30).

Astutaanpa ensimmäisenä Vackerbackaan! Tekstiilitaiteilijan perheen koti oli säväyttävä yhdistelmä rosoista ja vanhaa, rock-henkisyyttä ja graafisuutta, kuitenkaan herkkyyttä unohtamatta. Vackerbackan porttitalon sisäänkäynnin vaalean mintun sävyisestä puusohvasta ja poronsarvista ei ihan vielä selvinnyt, mikä sisällä odottaisi. Mutta jo pari askelta pidemmälle pihalle ja katsaus hulppeaan kaksikerroksiseen, jokaisen pikku piraatin unelmapuumajaan antoi osviittaa, että tässä sisustuksessa olisi potkua!




Sisustuksessa hallitsivat musta ja valkoinen, tumma puu sekä muutamat tehostevärit. Leimallista oli leikkisyys ja huumori, sisustusta ei oltu tehty otsa rypyssä vaan oli uskallettu hullutella! Vanhempien makuuhuoneessa oli pieni tivolilaite ja talon eri siipien molemmissa olohuoneissa keinut. Joku lapsikävijä kysyikin äidiltään, miksei keinuun voinut tällä kertaa mennä kiikkumaan :). Ja huomatkaa myös alla olevassa kuvassa näkyvän jalkalampun konekiväärinmuotoinen varsi.


 Vaikka kokonaisuutena tämäkin talo edustaa kovin erilaista tyyliä kuin oma kotimme, asukkaiden kyky yhdistellä vanhaa uuteen ja räväkkään teki minuun vaikutuksen. Mitä tulee kimallukseen, erityisesti pidin kodin kauniista kristallikruunuista, joita oli niin talon sisällä kuin ulkonakin.


 Ihastelin Vackerbackassa herkkiä ja moderneja himmeleitä, lyhtyjä ja kauniita vanhoja talousesineitä. Keittiön isoista kivistä muurattu lattia oli käsittämättömän upea. Pidin myös siitä, että tässäkin talossa astiat, ruokapurnukat ja kahvikone olivat esillä tasoilla ja hyllyillä, ja kävijälle syntyi aidosti vaikutelma, että hän astuu keskelle perheen arkea.


  
Viimeisenä Vackerbackassa kurkistin lastenhuoneeseen, jonka sarjakuvatapetti, kerrossänky ja Lego-säilytyslaatikot olisivat varmasti monen pojan mieleen...


 Vackerbackasta suuntasin kulkuni Villa Lilla Gulaan. Keltaisen talon sisustus edusti maalaisromantiikkaa parhaimmillaan. Leimallista tämän talokaunottaren sisustukselle olivat rouheat hirsiseinät, vaaleat värit, kauniit puukalusteet ja romanttiset yksityiskohdat. Myös hempeitä ja naisellisia vaaleanpunaisia sävyjä oli sopivasti ripoteltu sisustukseen kahvinkeittimestä lähtien.

 

Kauniissa keittiössä katsoin kaiholla erityisesti vanhasta ikkunankehyksestä ja kanaverkosta tehtyä patojen ja pannujen säilytyshyllyä. Tämä hylly pisti lisävauhtia oman kotimme terassin seinähyllylle sijoitetun vanhan ikkunanpokan tuunaukseen. Laitan siitä kuvia, kunhan olen saanut pokaprojektin päätökseen :).


Villa Lilla Gulan olohuone oli minusta kaikissa kohteissa näkemistäni ylivoimaisesti hurmaavin. Kristallivalaisin, vanhasta laudasta tehty sohvapöytä, kauniit valkoiset puuvitriinit, kutsuva sohva sekä katosta laskeutuvat pitsiverhot... Yksinkertaisesti ihana!


Ja entäs tämä pikkuneidin huone... Pieneen tilaan oli sommiteltu veikeästi kaikkea somaa lentokonevalaisimesta ja valoflamingosta lähtien. Makuuhuoneeseen oli saatu avaruuden tuntua ja lisävaloa tekemällä sisäikkuna tämän ja viereisen huoneen välille.


Kodista poistuttiin tunnelmallisen eteisen kautta, jonka lattiaan oli valittu talon muusta tyylistä poiketen räväkät marokkolaistyyliset laatat.


Perhe oli jättänyt valokylttiin viestin kävijöille, ja voin kyllä todeta, että käynti LWT-tapahtumassa oli todellakin onnistunut ja olo illalla talojen sulkeuduttua onnellinen :).

Mikä oli sinun LWT-suosikkisi? Löytyikö se näiden neljän (Villa Linnea, Lilla Ljuva, Vackerbacka, Villa Lilla Gula) joukosta, vai veikö joku toinen talokohde sydämesi?

Täytyy tosin rehellisyyden nimissä myöntää, että ehkä hitusen onnellisuutta laski Suolatorilta raviradan pysäköintialueelle palatessamme mukanani kantamien pihakirppislöytöjen paino... huh! Ystävänikin joutui ojentamaan auttavan kätensä saadakseni raahattua aarteet perille auton takakonttiin :). Mukaan Loviisasta tarttuivat ensinnäkin kauniisti ajan ja ruosteen patinoimat takan luukut sekä hopeansävyinen uunin tuhkapesän luukku. Ajattelin hyödyntää näitä joulusisustuksessa jollain tavalla, sisällä ja ulkona. Vähintäänkin laitan valosarjan luukun sisälle. Onko teillä ideoita tai jo toteutuneita DIY-projekteja, miten näitä voisi sisustuksessa hyödyntää? Olisi kiva kuulla niistä!




Niin ikään tulin hankkineeksi vanhan hopeisen myrskylyhdyn. Olin sellaista etsinyt jo jonkin aikaa kotikaupungin kirppareilta tuloksetta. Nyt tärppäsi! Ja samoin mukaan lähti vanha pyykkilauta, joka tosin oli harvinaisen hyväkuntoinen. Sen paikka sijoittunee kodinhoitohuoneeseemme.



Enemmänkin löytöjä olisin varmaan tehnyt, ellei iltapäivällä olisi tullut sitä rankkasadekuuroa... Mutta voitaneen sanoa, että tällä kertaa löytöjen laatu ja paino korvasivat määrän ;)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

DIY: Rustiikki kirjahylly lastenhuoneeseen

Ihanan helteisiä kesäpäiviä on jo roppakaupalla takanapäin. Meidän perheessä on otettu kaikki kesälomasta irti - on reissattu ystävien luo e...